(PL) Preparat solankowy POKELFIT DUO

Przyprawy / dodatki funkc. » Dipy, sosy
Przyprawy / dodatki funkc. » Dodatki funkcjonalne do prod. mięsa i wędlin
Przyprawy / dodatki funkc. » Marynaty do mięs
Przyprawy / dodatki funkc. » Przyprawy kulinarne
Asortyment drobny » Wszystko dla masarstwa

  • preparat solankowy do wszystkich wędzonek i kiełbas, przedłużający świeżość, przyspieszający i utrwalający barwę, poprawiający wiązanie, nadaje wyrobom tradycyjny smak

Preparat solankowy POKELFIT DUO

nr kat.: M7110

  • preparat solankowy do wszystkich wędzonek i kiełbas, przedłużający świeżość, przyspieszający i utrwalający barwę, poprawiający wiązanie, nadaje wyrobom tradycyjny smak
  • Opakowanie 16 kg


  • Woda, stabilizator E450 ( w przeliczeniu na P2O2 18%), maltodekstryna, przeciwutleniacz E301, wzmacniacz smaku E621

Charakterystyka fizyczna oraz przeznaczenie

  • Konsystencja: płynna
  • Profil smakowy: neutralny

Przeznaczenia: do sporządzania solanek i kutrowania, preparat solankowy do wszystkich wędzonek i kiełbas, przedłużający świeżość, przyspieszający i utrwalający barwę, poprawiający wiązanie, nadaje wyrobom tradycyjny smak

Dawkowanie:9-18 g na kg masy wyrobu gotowego ( co odpowiada zawartości 1,5 3,0 mg P2O5/1kg wyrobu gotowego). Peklosól dodawać w zależności od żądanego nostrzyku. Temperatura solanki powinna wynosić do ok. +4˚C. Do kutrowania środek stosuje się w ilości 5g/kg farszu.

Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Noże / stalki / ostrzałki .



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.